Тошевска-Трајковска: Зошто има толкав отпор кај населението да се носи маска?

од Nikola Popovski

„Не верувам дека можевме да го избегнеме третиот бран на Ковид-19, со оглед на глобалната пандемија“, вели докторката Катерина Тошевска Трајковска за емисијата „24 анализа“.

Таа прашува зошто има толкав отпор кај населението да носат маски, бидејќи примарните мерки како дистанцата и маските се основа за справување со вирусот.

„Тоа е психолошки проблем. Како граѓаните на тој начин да се борат и да сакаат да докажат дека се посилни од вирусот. Посебен дел се луѓето кои се уште не веруваат во него“, изјави Трајковска.

 

loading...

Слични содржини