Трајанов за францускиот предлог: Идејата не беше да ја срушиме владата

од Берта Китинска

На 19 јуни кога Ковачевски ги собра лидерите на владините партнери на која средба се очекуваше да се разговара за францускиот предлог, таму беше кажано дека се уште не е добиено таков предлог, мислам дека се работи за подготвено сценарио, државниот врв да не објавува тоа што се усогласила со Бугарија и затоа ние излеговме со став дека предлогот е неприфатлив и дека ги загрозува нашите интереси, вели лидерто на Демократскиот Сојуз, Павле Трајанов во „Само Интервју“.

Тој посочува дека тие практично го отфрлиле предлогот, појаснувајќи дека за него треблао да се иницира расправа во парламентот.

-Мислам дека ние сме дел од тие партии кои не го поддржаа предлогот, ако нешто направивме е тоа дека спречивме да бидат загрозени нашите стратешки интереси, апсолутно не држи тоа дека идејата беше да ја срушиме владата, вели Трајанов додавајќи дека сите барања на Бугарија на суптилен начин биле вметнати во предлогот.

Слични содржини