ЦУК известува за активни пожари до 20:30 часот

од Vladimir Zorba

Центарот за управување со кризи (ЦУК) вечерва соопшти каде се уште има активни пожари во земјава

„Во Кумановско кај Кока гори сува трева, с.Проевце кај Ловечки дом гори борова шума. Пожарите се продизвикани од удар на гром.

Кичево-с.Туин каде гори сува трева и нискостеблеста шума.

Велес-помеѓу селата Голозинци и Лисиче, општина Чашка каде гори сува трева и нискостеблеста шума.

Екипите се излезени на терен и интервенираат во нивното гаснење. Пожарот е предизвикан од удар од гром“, соопштија од ЦУК.

Слични содржини