ЦУК: Во моментов нема активни пожари

од Nikola Popovski

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека до вечерва до 19 часот нема активни пожари на територијата на С. Македонија. Од таму појаснуваат дека во текот на денешниот ден биле локализирани неколку огнени стихии.

„Охрид, селата Вапила и Сирула во 14,50 часот е локализиран пожарот.

Изгаснaти пожари: Куманово, с. Сопот. запалена шума, од 16:00 до 19:00 часот, со 1 ПП возило и 5 пожарникари, Куманово, бензиска пума Детоил, сува трева, 1 ПП возили и 4 пожарникари, од 10:25 до 11:10, Куманово, с. Шупли Камен место, сува трева, 1 ПП возила, 4 пожарникари, од 12:25 до 14:40, соопштија од ЦУК.

Слични содржини