Twitter ќе дозволи уредување на објави, но само за претплатници

од Vladimir Zorba
267 прегледи

Twitter најави дека наскоро ќе објави една од најочекуваните функции на својата платформа – опцијата за уредување твитови.

Функцијата за уредување е во процес на внатрешно тестирање, но најпрво ќе биде пуштена во употреба на претплатниците на платената услуга Twitter Blue подоцна овој месец.

Twitter Blue моментално чини 4,99 долари месечно.

Доколку има доволно силна побарувачка, тоа ќе му помогне на Twitter да генерира нови приходи преку услугата за претплата, која моментално нуди статии без реклами, икони за приспособени апликации, теми, папки со обележувачи и други поволности.

Опцијата за уредување на твит ќе им овозможи на корисниците да го коригираат текстот и да додаваат ознаки на нивните објави во рок од 30 минути од нивното првично објавување, се вели во соопштението на компанијата.

Уредениот твит ќе има етикета, икона и временски печат што укажува дека е променет. Корисниците ќе можат да ја видат историјата на уредување на твитот, како и неговите претходни верзии.

Компанијата соопшти дека временскиот рок и историјата на верзии ќе создадат јавна архива на објави и ќе го заштитат нивниот интегритет и автентичност.

Слични содржини