Актуелно
Почетна / Бизнис / Угостителска комора: Мерките се ригорозни, голем број угостители нема да ги отворат објектите

Угостителска комора: Мерките се ригорозни, голем број угостители нема да ги отворат објектите

Од Туристичко-угостителската комора порачуваат дека се дозволува работа со 30 проценти од капацитетите, а трошоците за плати, сметки, кирии, остануваат исти.

“Мерките кои треба да се исполнат за да отворат угостителските објекти се ригорозни. Се дозволува работа со 30 проценти од капацитетите, а трошоците за плати, сметки, кирии, остануваат исти. Со ваков протокол нема економска логика голем дел од нив да ги отворат терасите, ” велат од Туристичко-угостителската комора

"Мерките кои треба да се исполнат за да отворат угостителските објекти се ригорозни. Се дозволува работа со 30 проценти…

Публикувахте от Туристичко – угостителска комора на Македонија в Неделя, 24 май 2020 г.

loading...