Угостителските објекти под клуч, а неконтролиран „кластер“ се вози во авотбус на ЈСП (ФОТО)

С.Македонија веќе неколку недели живее во повторен полициски час, поради зголемените бројки од Ковид заразени лица.

Покрај тоа,  од минатата недела и угостителските објекти, фитнес центрите, казината и обложувалниците имаат забрана за примање на гости, што дополнително му создава потешкотии на секторот за опстојување во оваа криза.

Но, наспроти тоа, не чуди повеќе што вакви слики можеме да погледнеме и покрај постојаните препораки. Фотографијата во продолжение е направена во градски автобус на ЈСП, каде повеќе од јасно е дека е „експлозив“ за евентуален нов кластер и висок број на заразени.

Кафаните затворени,биле извор на зараза.
Ова не се ковид журки, ова се обични автобуси!

Posted by Biljana Petrovska on Вторник, 06 април 2021

Слични содржини