Урнебесна свадба во БИХ: Сватовите завршија на покрив (ВИДЕО)

од Aleksandar Petrovski

Свадбата во БиХ зазема посебно место во културниот и традиционалниот контекст. Денешните свадби се модерни со примеси на традиционалното. Сватовите се уште се китат.

Автомобилите минуваат низ населби и свират. Постојат повеќе стари обичаи.

Но, секоја свадба ја има заедничката радост на младоженецот. Кога ќе дојде невестата. Не можеше да помине без пукање во воздух. Ни помалку ни повеќетуку на покрив.

 

 

loading...

Слични содржини