Бомбардерот сепак не покажал непријателски однос20151125.orfifrdeen

Поранешниот заменик-началникот на Генералштабот на американските воздухопловни сили ген.-полковник Том Макинерни изјави дека Турција направила  “многу сериозна грешка”,  со симнување на  рускиот Су-24. Според американскиот офицер, податоците од радарот покажуваат дека авионот преминал самиот  мал крај на турската територија и се наоѓал во турскиот воздушен простор едвај 20-40 секунди. Потоа Су-24 се  вратил назад кон Сирија.”Овој авион не изведувал маневар за  напад  на територијата” – изјавил во интервју за телевизијата Fox News Макинерни.

Слични содржини