Утре резултатите од екстерното на полуматурантите

од desk3

 

Утре ќе бидат објавени резултатите за полуматурантите од екстерното тестирање, порано оти за нив ќе следат уште обврски, уписи за во средно училиште кои се закажани за 28 и 29 јуни.

eksterno-testiranje

Останатите резултатите од екстерното ќе ги знаат на 17-ти јуни. Тестирањето заврши вчера, заменик министерот за образование е задоволен од тоа како се реализираше, пред се дека минало без технички проблеми.

Наскоро ќе биде објавен и конкурсот за упис на високо образовните установи на државните универзитети. Ристовски вели дека веќе Владата ги утврдила предлог квотите за упис за академската 2016/2017 година.

Слични содржини