Ужас во Хрватска, родители си го продавале своето малолетно девојче

од Milan1

Во жупаниското државно обвинителство во Славонски Брод сослушани се хрватскиот државјанин (35) и српскиот државјанка (30), родителите на момчето (14). Заедно со нив биле сослушани и 36-годишен маж и 37-годишна жена, двајцата хрватски државјани, родители на девојчето (15). Против нив е донесено решение за спроведување истрага, а се осомничени за трговија со луѓе.

Родителите на момчето дошле во куќата во која живееле девојчето и нејзините родители во Бродско-Посавинската жупанија. Нивната намера била да се договорат за принуден брак на девојката и момчето, но и по која цена би го купиле девојчето.

Девојчето се спротивставувало на овој принуден брак, поради што родителите и се заканиле дека ќе ја претепаат.

Родителите и покрај се го „продале“ девојчето, при што родителите на момчето го заробиле. Тие се обвинети и за обид за нанесување тешка телесна повреда на дете кое дало отпор на принуден брак.

Сите четворица се осомничени за трговија со луѓе. Сите четворица се осомничени за трговија со луѓе.

 

Слични содржини