Вашиот маж се ЗАЉУБИЛ во друга жена: Психолозите велат дека имате само еден избор!

од Vladimir Zorba

Дали некогаш сте ја доживеале таа агонија, за вашиот маж несвесно да се заљуби во друга жена? Изгледа лежерно, но постојано ви кажува за неа. Приказната секогаш се врти околу настани поврзани со таа жена. Додека вашиот живот се претвора во кошмар, ви се слоши од таа приказна, а тој се уште блажено несвесно гледа во далечината без да забележи дека е вљубен во друга жена.

Безнадежна љубов кон друг

Се поставува прашањето: зошто некој има потреба да сака некого безнадежно? Паѓате во замка и чувствувате сожалување за човекот што го сакате бидејќи е вљубен во некој што го прави будала.

Жал ти е што некој толку многу го понижува и игнорира. Се обидувате да му дадете до знаење дека се прави будала со таквото однесување и завршувате во експлозивна расправија со вашиот маж кој станува агресивен кога ќе го соочите со вистината.

Некако започнавте табу тема. Да молчевте за тоа, ништо немаше да се случи.

Но, дали вреди уште да се игра улога во овој театар на апсурдот? Тој ја негира својата за заљубеност. Таа друга жена го „влече“ за нос. Чувствувате длабоко предавство од вашиот партнер, кој ве убедува дека ништо не се случува и дека сте измислиле се.

Советот на психолог е да избегате од оваа ситуација, бидејќи човекот не се менува баш така лесно. Љубовта на вашиот маж кон друга жена не може да исчезне преку ноќ.

Зошто живеете во таа нездрава врска? Зошто страдате и гледате како некој што го обожавате не ве сака?

Затоа, ако видите дека вашиот маж/сопруг се заљубил во друга жена, оставете го – затоа што ако го оставите, ќе страдате во моментот, а ако останете со него, ќе страдате цел живот!

Слични содржини