Велешанец ќе лежи 3 години затвор за 150 ќебапи

од desk3

hitportal-saraevski-kebapi2
31 годишен велешанец ќе лежи 3 години во затвор откако велешкиот суд го осуди за тешка кражба. Според пресудата, велешанецот П.К. во мај минатата година насилно влегол во локална велешка кафеана и од таму украл 150 ќебапи, неколку килограми плескавици и алкохолни пијалоци.
Тој пред Судот го признал делото.

Слични содржини