Велика Британија заплени авион на руски олигарх

од Milan1

Велика Британија заплени приватен авион за кој се сомнева дека му припаѓа на рускиот олигарх Јуџин Швидлер.

Британскиот министер за транспорт Грант Шапс изјави дека авионот, кој бил регистриран во Луксембург, бил запленет на аеродромот Фарнборо на југот на Англија и дека британските власти се обидуваат да утврдат кој е сопственик, пренесува АП.

Британските власти веруваат дека авионот е поврзан со нафтениот магнат Јуџин Швидлер.

Слични содржини