Венецијанската полиција ја истражува светло зелената течност во Гранд Канал

од desk4
261 прегледи

Полицијата во Венеција започна истрага за изворот на фосфоресцентна зелена течност што се појавила во познатиот Гранд Канал во градот.

Лука Заја, гувернер на регионот Венето, објави слика од светло зелената течност во близина на заоблениот мост Риалто во неделата.

Сликите направени на местото на настанот покажуваат светло зелено делче во каналот покрај насипот обложен со ресторани.

Заја рече дека официјалните лица побарале од полицијата во Венеција да спроведе истрага за да утврди кој е одговорен.

Еколошките власти ја тестираа и водата.

Слични содржини