(ВИДЕО)Лежел крвав во паркот „Жена Борец“ до градската болница: Итната помош пристигнала за 30 минути

Како што пренесува Тв21, во текот на вчерашниот ден околу 16:50, човек во бессознание и крваво лицел лежел на земја во паркот „Жена Борец“ спротив Градската болница.

„Во 16:50 часот повикуваат брза помош! Наместо да превземи нешто, операторката за итни случаи го прашува повикувачот што има лицето, дали е некој пијан и дали може да го почувствува мирисот на алкохол. Никој не можеше да го стори тоа, уште помалку во време на пандемија. Така, итната помош, наместо помош, упатува да се повика полиција. Истата беше повикана нешто пред 17 часот. Цело ова време лицето продолжува да лежи на земја, со крваво лице, не повеќе од 100 метри од Градската болница.“

И покрај тоа што полицијата пристигнала за 10 минути, не можеле ништо да преземат без присуство на екипа од Итната медицинска помош. Подоцна непосредно пред пристигнување на Брзата помо, лицето се освестило и било исплашено, но и посочил на полицијата дека паднал самиот и не бил нападнат.

„Итната помош пристигна во 17:20 минути. Од првото појавување на случајот до моментот кога пристигнала Брзата помош, биле потребни цели 30 минути за лицето да добие брза помош. Всушност, кога пристигнала брзата помош, тој веќе бил свесен, иако навидум малку исплашен. Стана и разговараше со лекарите на кои им кажуваше за случајот.“

Слични содржини