Почетна / Актуелно / (ВИДЕО) Милевски: Дождовите не се повод за земјотрес, но имаат влијание

(ВИДЕО) Милевски: Дождовите не се повод за земјотрес, но имаат влијание

143050

Поројните дождови што го зафатија скопскиот регион не се повод за земјотресот, но постои можност да придонесат за побрзо активирање на тектонски насобраната енергија, оценува унверзитетскиот професор за физичка географија Ивица Милевски за 24Вести.

Тој вели дека земјотресите во  скопското подрачје не се силни по магнитуда, но се  плитки што допринесуваат за  ефектите на површина да бидат  големи.

loading...