ВИДЕО: Поплави во Анкара

од Берта Китинска

Обилните дождови денеска предизвикаа големи поплави во главниот град на Турција, Анкара.

Поради надојдената вода сообраќајот во Анкара е блокиран, а поплавена е и една од големите автобуски станици во градот.

Според метеоролозите обилните дождови во Анкара ќе продолжат и во наредните часови.

Слични содржини