(ВИДЕО) Вториот фатен украински диверзант: Во крв требало да бидат потопени аеродром и автобуска станица

од Vladimir Zorba

1471028790-div

Врбуваниoт агент на Главната управа за разузнавање на Министерството за одбрана на Украина Ридван Сулеманов призна дека планирал да постави  бомби на аеродромот и автобуската станица на Симферопол.

За време на сослушување, тој изјавил дека бил врбуван во септември 2015 година во Запорожие од вработениот на ГУР Павле Николаевич чии презиме и титула тој не ја разбрал. Сулеманов добил прекар Јузеф.
“Стигнав на 29 јули во Симферопол, каде ја посетив централната автобуска станица и аеродромот. Таму најдов четири перспективни места за поставување на рачно изработени бомби. Детални описи им испратив на Павле Николаевич по програмата Line.

На триесет јули отидов на аеродромот во  Симферопол, каде се поврзал со Павле Николаевич. Му реков дека сум на местото на поставување, кое поминало успешно. Тој ми напиша: Плус, чекај да ти позвонат “, раскажа Сулеманов.

Слични содржини