Владата го објави списокот на компании кои примиле државна помош, а не исплатиле ноемвриска плата

од Берта Китинска

Влада го објави спиското на компании на кои им е исплатена државна помош за минимална плата, а тие не ги уплатиле средствата на своите вработени.

Според податоци од УЈП, по добиените опомени 351 претпријатие ја исплатиле платата за месец ноември.

Најмногу работодавачи кои до сега не го направиле тоа се 43 во трговијата на мало, 37 во подготовка на оброци и 22 транспорт во транспортот.

Управата за јавни приходи за една недела ќе ги блокира сметките на фирмите кои до сега не ја исплатиле платата на своите вработени а примиле државна помош, најави директорката Сања Лукаревска..

Еве го целиот список:

 

Слични содржини