Владата осветлена во боите на месецот посветен на ретките болести

од Берта Китинска

Владата вечерва беше осветлена во боите на месецот посветен на ретките болести и на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“.

-Заедно со Министерство за здравство се залагаме за еднаков и правичен пристап до дијагноза, лекување, здравствена и социјална нега и еднакви можности за луѓето кои живеат со ретка болест да го реализираат својот потенцијал за учество во семејниот, работниот и социјалниот живот, соопштија од Влада.

loading...

Слични содржини