Во Глазгов денеска се очекува голем протест, Грета Тунберг ги повикува граѓаните да се приклучат

од Milan1

Денес се очекува да се оддржи најголемиот протест од почетокот на самитот во Глазгов.

На протестот ќе се приклучи и шведската активистка Грета Тунберг, која на Твитер веќе ги повика активистите во што поголем број да се приклучат на протестот.

Таа ги повика и работниците кои штрајкуваат во Глазгов.

Повеќе од 20 улици во Глазгов ќе бидат затворени за време на протестите.

Слични содржини