Во Гостивар ќе има и втор круг за избор на градоначалник

од Берта Китинска

Според обработените објавени на веб -страницата на ДИК, во Гостивар најмногу гласови освои кандидатот на Алијансата за Албанците, Арбен Таравари – 15.724, или 49,88 проценти од гласовите. Втор е кандидатот на ДУИ, Невазат Бејта со 41,84 проценти или 13.190 гласови.

Според резултатите, во оваа општина ќе има прегласување во втор круг.

Слични содржини