Во која од теориите на заговор за појавата на ковид 19 веруваат Македонците ? (ФОТО)

од Берта Китинска

Изворот на вирусот, кој досега остави над три милиони мртви ширум светот како резултат на болеста КОВИД-19, останува мистерија што дополнително отвора простор за развој на теории на заговор.

Според истражувањата на Радио Слободна Европа во Западен Балкан најмногу се верува дека вирусот е излезен од лабараторија во Кина.

Слични содржини