Во последните 24 часа произведени 10.265 MWh електрична енергија

од Nikola Popovski

АД ЕСМ на 24.11.2022 година произведе 10.265 MWh електрична енергија, информираа од Владата.

Во Термоелектраните произведени се 7.462 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.803 MWh.

-Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија. Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 24.11.2022 година, се додава во соопштението од Владата.

Слични содржини