Во Скопје, Велес, Кавадарци, Кичево..и во лето има загаден воздух

од Берта Китинска

Според вчерашните извештаи за загадувањето на воздухот со ПМ 10 и ПМ 2,5 честичките покажаа дека воздухот  е загаден во повеќе градови низ земјава: Гостивар, Лазарополе, Струмица, Кичево и Битола.

Жителите на скопската општина Аеродром вчера на социјланите мрежи споделуваа фотографии на кои се гледа како се шири густ смог и чад.

Слични содржини