Во следните 2 месеци се ќе ни се враќа двојно: Следува период на среќа и изобилството

од Берта Китинска

Jупитер, планетата на среќата и изобилството, влегува денес, на 13 мај, во знакот на Риби и ќе владее со неа во наредните два месеци.

Познато е дека Јупитер се зголемува, проширува, множи, така што сè што мислите и правите ќе биде двојно и зголемено. „Кои се нашите мисли, таков е и нашиот живот“ – во периодот на Јупитер во Риби, од 13 мај до 27 јули, посветете посебно внимание на тоа што мислите и сакате.

Многу е важно да се соочите со себе и со своите најдлабоки емоции. Што ве прави среќни, што ве лути, што ви одговара, а што не, кој ве опкружува и каква енергија испуштате? Енергијата што ја зрачите за време на Јупитер во Риби ќе биде клучна за она што ќе го привлечете.

Ако го отворите срцето и вежбате благодарност, овој аспект може да донесе позитивни промени и награди. Не споредувајте се со другите, не гледајте во животот на другите луѓе, не докажувајте им на другите дека сте во право, туку само живејте како што сакате, во согласност со вашата цел и природа.

Заменете ги стравовите, критиките и несигурноста со верба во себе. Кога срцето е надарено со оптимизам и самопочитување, ние манифестираме многу поубава енергија што ни се враќа двапати. Верувајте во добри резултати, и пред сè верувајте во себе и своите способности.

Поставете јасна намера за тоа што сакате да постигнете во следните два месеци. Ослободете сè што ве блокира да го постигнете тоа, истресете го негативот како прашина, отворете се за нови работи. Не бидете нетрпеливи и опседнати со желби, но прецизно креирајте ја својата намера, направете го првиот чекор и магичниот прав на Јупитер во Риби ќе ви даде поттик да продолжите.

Јупитер во Риби особено ја цени благодарноста, па можете да започнете да пишувате дневник на благодарност во кој ќе ги посочите сите добри и прекрасни работи со кои сте благословени. Овој ритуал носи добра енергија, но ве мотивира и ве потсетува дека на сликата никогаш не постои само темна страна.

Бидете сигурни дека овој аспект ќе донесе нешто ново и поразлично во вашиот живот, и вие ќе го прифатите со раширени раце и со нетрпение ја чекате секоја промена и шанса. Специјална магија нè чека на полето на љубовта, затоа подгответе се за неколку важни покани и средби. Ова е добар период да започнете или да започнете нешто ново во полето на кариерата, бидејќи може да се рефлектира и во 2022 година.

Слични содржини