Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Во Србија регистриран вирусот на Западен нил кај комарците

Во Србија регистриран вирусот на Западен нил кај комарците

Вирусот на Западен Нил е регистриран во комарци во Белград потврдува доктор Иван Алексиќ за РТС.

Комарците кои се заразени ги имало во Белград и во уште неколку градови во Србија.

Алексиќ истакнува дека комарците најчесто се наоѓаат на гробиштата и шумските предели, но регистрирани се и на неколку места во урбаните средини.

loading...