Водици на Нов Зеланд: 20 Македонци и Срби скокаа по Светиот крст

од Nikola Popovski

Како и низ цела Македонија, така и во Нов Зеланд се пливаше по Светиот крст.

Србите и Македонците во голем број се појавија на плажата во Поинт Шевалие, во близина на Српската црква.

Од околу 50 собрани, 20 од нив скокнале по Светиот крст.

Крстот го фатил Марко Цветковиќ (43), родум од Белград, електричар кој пред шест години дошол во Нов Зеланд со сопругата и двете деца, објавија српските медиуми.

Фото: Nebojša Joveljić

Слични содржини