Воената полиција се вклучува во обезбедување на дел од карантините (ФОТО)

од Берта Китинска

Воената полиција од вечерва се вклучува во обезбедување на дел од објектите одредени за карантински престој.


-Наша должност е да го дадеме максимумот во спроведување на мерките за спречување на ширењето на Ковид 19. Здравјето е најважно, ние сме тука, будно следиме и ги извршуваме доделените задачи во испомош на колегите од МВР кои ги контролираат мерките за ограничено движење. За здравјето на сите нас, порачуваат од Армија на Република Северна Македонија.

Слични содржини