Вонредна вест: САД и Русија блиску до договор за поделба на небото над Сирија!

од desk3

Министерството за одбрана на Русија и Пентагон се блиску до склучување на договор за “поделба” на небото над Сирија, соопшти Агенцијата “Франс прес”, повикувајќи се на воен извор во САД. Договорот ќе обезбеди безбедност на пилотите, кои учествуваат во борбени дејствија против “Исламска држава” .Очаква се условите да бидат договорени и утврдени во наредните денови. Најверојатно дотогаш ќе бидат одржани уште неколку видеоконференции меѓу претставниците на двете воени институции.

20151015.pymyajeetm

Последниот инцидент во кој се доближија авиони на САД и Русија е од саботата. Пилотите имаа воспоставено визуелен контакт, иако заповедта е да не се дозволува приближување помалку од 30 километри.

Слични содржини