Сирија алармира за минофрлачки оган од турска територија. Огнот е отворен од планината Џебел ал-Акра, која се наоѓа на турска територија. Ова го соопшти ria.ru, повикувајќи се на бригадниот генерал Али Мајхуб. Командантот на сириската армија исто така предупредува дека таквото однесување е многу опасно.

pesmerge-minobacac-reuters-main-650x396

“Во изминатата ноќ од планината Џебел ал-Акра, која се наоѓа на турска територија, се води интензивна минофрлачка стрелба по единици на владините трупи на Сирија”, вели Мајхуб на брифинг.

Зошто Путин е во право кога го обвинува Ердоган за дволичност?

Слични содржини