Вознемирувачко ВИДЕО: ММА борец лежи во несвест, ривалот го удира речиси до смрт

од Vladimir Zorba

Како боречките вештини да не се доволно сурови, па се обидуваат да ги „зачинат“ работите во октагонот.

Имено, степенот на бруталност, забележан во меч пет на пет, ретко се гледа.

Во ваква борба нема правила, па речиси се е дозволено.

Токму затоа мечот за малку ќе завршеше трагедија. Имено, еден од борците изгубил свест, но ниту тоа не го натерало ривалот да застане и да престане да го удира.

Друг борец удираше, удираше и удираше… Судијата реагираше, но предолго чекаше, па за малку ќе дојдеше до трагедија.

Притоа, публиката реагираше со аплауз, веројатно поради премногу истовремени настани, тие не ни сфатија дека еден борец за малку ќе загинаше од ударите.

Слични содржини