Вучиќ: Мислам дека насилството на протестите е поприсутно во вашата ЕУ, отколку кај нас

од Milan1

Вучиќ остро реагираше на актуелните случувања во Србија поради протестите и насилството.
Претседателот на Србија Александар Вучиќ во денешното обраќање до медиумите упати порака до Европската Унија поради протестите кои се одржуваат во Белград, но и низ цела Србија.

– Мислам дека насилството на протестите е поприсутно во вашата ЕУ! Може да имаме малку вишок на демократија, може да ги затворат патиштата со нас мислејќи дека имаат право на тоа, што секако немаат право на тоа! Се надевам дека ќе го достигнеме демократското ниво на кое сте сега, истакна Вучиќ.

Слични содржини