Вучиќ моли да биде меѓу првите за испитување на потеклото на имотот

од Nikola Popovski

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, побара да биде меѓу првите десет лица чиј имот ќе се испитува врз основа на Законот за утврдување на потекло на имотот, чии предложени измени се разгледуваат во Собранието на Србија.

„За граѓаните е важно да имаат доверба во својот претседател. Да слушнат што е вистина, затоа што се испитуваат и најблиските роднини. Да слушнеме каде се тие хектари земја, пекари, лозја и ресторани“, рече Вучиќ по седницата на Претседателството на Српската напредна партија (СНС).

Вучиќ побарал, доколку е можно, да се пријави за испитување на потеклото на имотот.

„Нема да зборувам за другите“, нагласил тој.

На прашањето за првиот семестар на студии на Колеџот за спорт и здравје, Вучиќ рече дека секој испит го полагал во живо, но дека „имал проблеми со анатомијата“, додека другите испити ги положил со оценка 10 и дека „полесни му биле него отколку анатомијата“.

„Важно е да добиете диплома со вашата работа и знаење“, рече Вучиќ, коментирајќи некои тврдења од социјалните мрежи дека полагал испити за време на државните обврски.

loading...

Слични содржини