Актуелно
Почетна / Глобално / Балкан / Вучиќ: Срамота е ова што Црна Гора ни го прави

Вучиќ: Срамота е ова што Црна Гора ни го прави

Претседателот Александар Вучиќ го коментирал затворањето на црногорската граница за граѓаните на Србија.

Тој изјавил дека е бесмислено и срамно да се зборува за тоа како тие ја претставиле епидемиолошката состојба во нашата земја.

„Дали ги казнувате оние што искрено зборуваат за бројот на заразени ?! Најдобро е да тестираме сто луѓе па да немаме ниеден заразен. Тестираме неколку илјади луѓе на ден, а не 30. Горди сме што ги откривме заразените“, изјавил српскиот претседател.

Тој посочува дека е јасно дека станува збор за политика и дека не е воодушевен од одлуката, но тој ја почитува. Тој исто така изјавил дека нема контакт со никого од црногорските власти и дека не знае за што би зборувал и како би разговарал со нив.

„Јасно е дека тука не станува збор за здравствена заштита“, изјавил Вучиќ.

Кога станува збор за затворањето на хрватските граници, Вучиќ изјавил дека ја разбира Хрватска, потенцирајќи дека растот на Србија не може да се спореди со Хрватска. Тој вели дека е исто со Црна Гора и дека Србија, во однос на сите нив, напредува многу побрзо.

loading...