Актуелно
Почетна / IN/OUT / За 14,2 отсто помалку дипломирани студенти во 2015

За 14,2 отсто помалку дипломирани студенти во 2015

download (1)
За 14, 2 процента е намален бројот на дипломирани студенти на додипломски студии на високите стручни школи и факултетите, минатата година во споредба со 2014 година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Од вкупниот број дипломирани студенти, 79,5 проценти се редовни, а 20,5 проценти се вонредни студенти.

Од вкупниот број студенти, 40,9 проценти дипломирале во рок, а другите 59,1 процент по рокот./МИА

loading...