„За заедничка Македонија“, се против албанската платформа и продолжуваат со протести!

од Vladimir Zorba

Македонски знамиња во раце и унитарна Македонија во душа се пораките   од граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“. Тие  кои  за денеска повторно најавуваат протрети во 17 часот, со  барањата за отфрлање на албанската платформа, новата влада на Зоран Зев со Албанците,  и информираат дека добиваат се поголема поддршка од граѓаните.

„Граѓаните од цела Македонија се обединија за зачувување на унитарноста на државата. Покрај во Скопје, мирни протести за заедничка Македонија имаше и во  Прилеп, Куманово, Штип, Кичево, Битола, Охрид, Велес, Кочани, Кавадарци, Неготино, Свети Николе, Делчево, Гевгелија, Крива Паланка, Ресен, Радовиш, Пробиштип, Берово и Валандово, а за наредните денови се најавуваат уште помасовни собири“,инофомираа од граѓанската иницијатива. Тие ги повикуваат сите граѓани ,кои како нив ,си ја сакаат државата, да излезат пред Владата за да го искажат својот револт против албанската платформа, а со тоа и фромирањето на владата на Зоран Зев, коалицијата на СДСМ и ДУИ, БЕСА  и Алијансата на Албанците.

loading...

Слични содржини