Задолжително: Ова жените треба да го направат ВЕДНАШ после сексот!

од Nikola Popovski

Сексот е интимна и исклучително индивидуална работа. Сепак, има нешто што и е заедничко на секоја жена по сексот, без разлика колку се различни потребите. Оваа потреба се однесува на мокрење.

Оваа реакција на телото кај некои може да биде многу силна и непосредна, додека кај други жени се појавува по неколку минути. Никогаш не треба да ја игнорирате оваа потреба.

Телото е многу софистицирана машина чија улога е да заштити што е можно повеќе од потенцијални опасности што демнат во нашата околина.

За време на сексуалниот однос, тие се шират преку мочниот канал кон мочниот меур, што кај жените може да доведе до акутно воспаление на уринарниот тракт. Со мокрење после секс, жените всушност се „чистат“, односно исплакнуваат уринарниот тракт од бактерии.

Затоа, ако почувствувате силна потреба да уринирате после секс, не одложувајте, слушајте го вашето тело, тоа сигурно ќе ви биде благодарно.

loading...

Слични содржини