Заев го ажурирал своето членство во СДСМ преку новиот систем

од Stefanija Kuzmanovska

Премиерот на РСМ, Зоран Заев, денеска го ажурирал своето членство во СДСМ преку новиот систем, кој овозможува активна регистрација.

Овие денови волонтери и активисти на СДСМ – Социјалдемократски сојуз на Македонија ширум целата земја ќе пристапат до секој член, офлајн или онлајн, со цел ажурирање на членството на партијата.

На 21 март членовите на СДСМ ќе бираат лидер на партијата на директни внатрепартиски избори, што е водство и пример што треба да се следи кога е во прашање македонската демократија.

СДСМ е прва партија каде секој член има право да го избира својот Претседател на директни избори.

Ги повикувам сите членови на СДСМ да го ажурираат членството, во општинските организации или онлајн и заедно да ја реализираме оваа прогресивна внатрепартиска постапка.

Ги повикувам и сите поддржувачи на концептот кој ја води земјата напред кои имаат порив и желба за придонес кон развојот да пријават интерес за членство на следниот линк:
https://sdsm.org.mk/zacleni-se

СДСМ победува и СДСМ се менува, се подобрува, за подобро да им служи на граѓаните!“, вели премиерот.

loading...

Слични содржини