Заев има сведоци што ќе ги урнат Груевски и Мијалков, бара гаранции дека ќе останат живи

од Vladimir Zorba

 

Јавниот обвинител го прашал Заев – дали постојат сведоци кои ќе потврдат дека прислушувањето е правено во МВР по налог на Мијалков и Груевски, како што е наведено во неговата пријава.

Заев има сведоци што ќе ги урнат Груевски и Мијалков, бара гаранција дека ќе останат живи!

За да ги повика сведоците, Заев инсистирал да се гарантира безбедност за нивните животи и изворите од МВР кои ќе ја потврдат неговата верзија за прислушувањето, пишува Фокус.

Како своевиден тест што лидерот на СДСМ го поставил пред обвинителот е неговиот повик да се откријат одговорните кои во јавноста пласираат снимки за кои станува јасно дека се обезбедени со посебни истражни мерки (ПИМ) кои гарантираат тајност и доверливост – снимките на Љубе Бошкоски и неговите снимки од кабинетот на премиерот.

loading...

Слични содржини