Заев има сведоци што ќе ги урнат Груевски и Мијалков, нo бара гаранција дека ќе останат живи!

од Vladimir Zorba

Јавниот обвинител го прашал Заев – дали постојат сведоци кои ќе потврдат дека прислушувањето е правено во МВР по налог на Мијалков и Груевски, како што е наведено во неговата пријава, пишува неделникот Фокус во новиот број.

Naslovna-10121-400x540

За да ги повика сведоците, Заев инсистирал да се гарантира безбедност за нивните животи и изворите од МВР кои ќе ја потврдат неговата верзија за прислушувањето.

Како своевиден тест што лидерот на СДСМ го поставил пред обвинителот е неговиот повик да се откријат одговорните кои во јавноста пласираат снимки за кои станува јасно дека се обезбедени со посебни истражни мерки (ПИМ) кои гарантираат тајност и доверливост – снимките на Љубе Бошкоски и неговите снимки од кабинетот на премиерот.

loading...

Слични содржини