Заев му ја поклони вратоврската на Ципрас

од Vladimir Zorba

По потпишувањето на Договорот, премиерот Зоран Заев му ја поклони вратоврската на грчкиот колега Алексис Ципрас. Со насмевки и добро расположение Ципрас го прифати поклонот.

Алексис Ципрас ја  зеде и ја стави во џебот, но еврокомесарот Јоханес Хан ја стави вратоврската во џебот од сакото на Ципрас како украсно шамивче. Ципрас не носи вратоврски, но ова е добар почеток за промени.

Слични содржини