Заев: Не правиме ветинг и треба да го разграничиме тоа

од Aleksandar Todeski

Реформата во секоја област оди прво со создавање на законодавна подлога а после и практична реализација на таа законодавна подлога низ која што се прави и реформата во самата област така е и во делот на правосудството, истакна премиерот Зоран Заев во интерју за Националниот сервис.

„Прво не правиме ветинг и треба да го разграничиме тој дел. Ние правиме прочистување во правосудството согласно постојната законска регулатива. Таму тоа е вградено, има сериозни алатки во делот на судскиот совет, во делот на советот на обвинители, во делот на ДКСК“, рече Заев.

Слични содржини