Заев: Причината за пожарот ќе ја даде МВР

од Берта Китинска

Јас не можам да дадам наредба, налог, напатствија на орган кој не е под наша надлежност, тоа обвинителство. Можам да апелирам да се објави извештајот, вели премиерот Зоран Заев во врска со поѓарот во модуларната болница во Тетово.

-Можам да побарам од МВР да го објават соопштат извештајот. Поминуваат недели, треба да се дадат одговори, прво за граѓаните, потоа и за нас, за да носиме одлука. Очекувам од следните денови да се објават од МВР детали од форензиката, а ОЈО, да продолжи со истрагата. Но, одговорот за како настанал пожарот и што се случило, сите детали поврзани со моментот, очекувам да бидат јавно објавени за да можам да ја донесам одлуката за поденесетните оставки на министрите , рече Заев.

Слични содржини