Жално: Охридскиот кеј преполн со смет и отпад (ФОТО)

Во изминатите денови, екипите на „Охридски Комуналец“ имаат постојана работа во полна пареа со расчистување на отпадот што езерските води го исфрлаат по крајбрежјето и кејот.

Имено, постојано се подигаат огромни количини на разградив отпад, односно пластична и картонска амбалажа, најлонски кеси, лименки и останати, што реките ги носат со себе а ветерот подоцна го исфрла на кејот.

Слични содржини