Жена нападната од алигатор вели „Го сакам“ и не треба да има последици

од desk4

Линдзи Бул го опишува суштеството од осум метри – наречено на името Дарт Гетор инспирирано од филмот „Војна на ѕвездите“ – како „член на нејзиното семејство“, додека неговиот сопственик вели дека рептилот „имал само лош ден“.

Линдзи Бул остана да се бори со суштеството откако алигаторот ја гризна нејзината раката пред гостите за време на роденденската забава во Солт Лејк Сити, Јутах.

Таа на крајот била спасена од алигаторот, Дарт Гатор, откако посетителот Дони Вајсман скокнал во водата и се фрлил врз животното.

Бул, која избегна да ги загуби рацете по операцијата, рече: “Се бориме колку што можеме за да го задржиме. Се додека тој е под наша грижа и тоа е наш избор, нема да има последици. Тој само го правеше она што го прави животното”.

Таа за Deseret News на Јутах изјави дека работела со Дарт Гетор повеќе од три години – и дека тој бил обучен да одговара на команди, вклучително и да и дозволи да го бакне на лицето.

“О, го сакам. Тој е како член на моето семејство”, рекла таа. “Тоа важи за секој што работи таму. Сите го сакаат Дарт”.

Таа рече дека нападот се случил кога алигаторот се збунил бидејќи знаел дека е време да се нахрани, велејќи дека ја измешал раката за храна.

Слични содржини