„ЖЕНАТА МОРА ДА ЗНАЕ КАКО ДА ГОТВИ“, Јелена Ѓоковиќ порача: „ОВА Е ПАТОТ ДО НЕГОВОТО СРЦЕ“

од Stefanija Kuzmanovska

Сопругата на најдобриот тенисер во светот, Новак Ѓоковиќ, Јелена, сподели интересна содржина на својот профил на Инстаграм, што предизвика многу контроверзии.

Имено, таа се занимаваше со она што нашите родители, роднини и општеството го всадија во нашата свест и потсвест, односно какви жените треба да бидат.

– Жената мора да знае да готви – сподели Јелена и попатно го коментираше ова тврдење наведувајќи:

– Такво програмирање имаме од раните денови.

Потоа, таа додаде содржина со порака.

– Мора барем нешто да му подготвиш – гласеше друго „стори“ на кое Ѓоовиќ го додаде следново:

– Зарем не? Тоа е патот до неговото срце.

Потоа, таа се осврна на реченицата што повеќето жени често ја слушаа од своите мајки или баби.

– На твоја возраст, знаев како да готвам се – беше напишано во третата приказна на што Јелена додаде: „И што ќе правиме сега“.

Овие нејзини објави, а особено коментарите, насмеаа многу припаднички на понежниот пол, кои и праќаа пораки во текот на денот и одговараа на нејзините симпатични прашања во објавата.

Слични содржини