Жерновски до Агатангел: Иако со години фрлаше анатеми врз мене, ти посакувам брзо да закрепнеш

од Берта Китинска

Откако се појави информацијата дека владиката Агатангел се лекува од Ковид-19 во приватна клиника, поранешниот градоначалник на Центар, Андреј Жерновски на својот Фејсбук профил напиша дека му посакува побргу да закрепне, иако тој во 2013 година бил дел од организирано насилството врз општина Центар со цел да се запре измената на Деталниот урбанистички план и фрлал анатеми врз него.

-Не сме сите исти, Владико.Иако со години фрлаше анатеми и повикуваше на насилство врз мене, јас ти посакувам брзо да закрепнеш и долго да живееш.Христијани сме, зарем не?, напиша Жерновски.

Не сме сите исти, Владико.
Иако со години фрлаше анатеми и повикуваше на насилство врз мене, јас ти посакувам брзо да закрепнеш и долго да живееш.
Христијани сме, зарем не?

Posted by Andrej Zernovski on Monday, 12 April 2021

Слични содржини