Зибери: Пратениците треба да се вакцинираат за да може да функционира Собранието

од Берта Китинска

„Во февруари ќе почнеме со давање на вакцината и земјите каде е почната вакцинацијата се членки на ЕУ. Во Србија се користат кинески вакцини и има претставништво Фајзер. Фокусот на Фајзер и сите компании сигурно е поголемиот пазар и ова е глобален проблем,“ вели Арбен Зибери, претседател на комисијата за здравство во Собрание во Студио 10

Зибери смета дека пратениците треба да се вакцинираат за да може да функционира Собранието, но оние кои не ја имале болеста и немаат антитела.

„Јас имам антитела и нема потреба да се вакцинирам, зошто ја имав болеста.“ – вели Зибери.

Слични содржини